KESK üyeleri serbest bırakıldı

11 Nis 2013

KESK’in KCK operasyonları sonucu tutuklanan 22 üyesi serbest bırakıldı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma dün (10 Nisan) akşam saatlerinde sona erdi. Yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan 22 KESK üyesinin tahliyesine karar verildi. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmanın tarihini 8 Temmuz 2013 olarak açıkladı.

KESK’e yönelik 25 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda toplam 28 yönetici ve üye tutuklanmıştı. 15 Şubat 2013 tarihinde 6 üyesi serbest bırakılmıştı.

Dün davanın ilk duruşması için Ankara’ya gelen KESK üyeleri, uluslararası sendikalar, siyasi parti, emek ve meslek örgütü temsilcileri Ankara Adliyesi önünde buluştu. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul yaptığı açıklamada “Kamu hizmetlerini piyasanın insafına terk ederek sadece kamu emekçilerini değil, kamu hizmetlerinden yararlanan milyonlarca yurttaşın da haklarını gasbetmek isteyenler amaçlarının önündeki en büyük engel olarak KESK’i görmektedir. Bunun için de yönetici ve üyelerimiz nezdinde emek ve demokrasi mücadelemizi hedef alıyorlar. Bu nedenle bugün sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada adaletten, hukuktan yana olanların gözü, kulağı bu duruşmada olacak. Çünkü bu dava ne sadece 10 ay sonra ilk duruşmalarına çıkacak olan arkadaşlarımızın, ne de KESK’in davasıdır. Bu dava emekten, demokrasiden, barıştan yana olanların davasıdır. Ve emeğin, demokrasinin değerleri için mücadele edenler birkaç duruşma kaybetse bile son celsede yenildiklerini, teslim alındıklarını tarih yazmamıştır” diye konuştu.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC, Almanya Eğitim Sendikası GEW, Danimarka Öğretmenler Sendikası DLF, Almanya İşçi Sendikası Ver.Di, Uluslararası Kamu Hizmetleri Konfederasyonu PSI, Fransa Öğretmenler Sendikası SNES, İngiltere Öğretmenler Sendikası NASUWT, Yunanistan Ortaöğretim Çalışanları Federasyonu OLME, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası KTÖS, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası KTOEÖS, Yunanistan İlkokul Öğretmenleri Sendikası DOE, Fransa Sendika Birliği Dayanışması Sağlık Tehlikede Kolektifi SUD–Solidaries, Tunus Genel İşçi Sendikaları UGTT temsilcileri duruşmaya izleyerek KESK’i yalnız bırakmayacaklarını dile getirdiler.

 

paylaş