Komünistler, kuralsız, güvencesiz, taşeron çalışmaya karşı sokakta

08 Nis 2013

Türkiye Komünist Partisi 1920 yaklaşık 2 ay önce başlattığı “Güvencesiz ÇalışMA” kampanyasını Kadıköy’de gerçekleştirdiği eylemle bir üst noktaya taşıdı.

TKP 1920 Kadıköy, Maltepe, Beyoğlu, Eminönü, Bakırköy, Beşiktaş gibi İstanbul’un merkezi noktalarında açtığı standlarla kıdem tazminatının kaldırılmasına, güvencesiz, kadrosuz, taşeron çalışmaya karşı bir kampanya örgütlemekteydi. Dün (7 Nisan) Kadıköy-Altıyol’da bir araya gelen TKP 1920 üyeleri gerçekleştirdikleri eylemle “Herkes için kıdem tazminatı hakkı, kadrolu, güvenceli iş” talebini yineledi.

Kadıköy-Altıyol’da saat 15.00’de toplanan TKP 1920’liler, buradan “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Susma haykır, taşerona başkaldır”, “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Ucuz iş gücü olmak istemiyoruz” sloganları eşliğinde Kadıköy Rıhtım Meydanı’na yürüdü. Taşeron karşıtı, güvenceli, kadrolu iş ve kıdem tazminatı hakkı talebini yükselten dövizlerin dikkat çektiği eylemde TKP 1920 üyeleri orak-çekiçli bayraklarla yürüdü. Yürüyüş boyunca yapılan sesli propagandalarda AKP hükümetinin işçileri güvencesizliğe, taşerona, ölümlere mahkûm eden politikaları teşhir edildi.

Türkiye Taşeron Cumhuriyeti’nde çalışmaya yeter! Vatandaşına insanca yaşam olanağı sağlayamayan hükümetlerin gayrimeşru olduğu dile getirilen açıklamada Türkiye’nin bir taşeron cumhuriyetine döndüğü belirtilerek “Böyle bir taşeron cumhuriyetinde çalışmaya artık yeter diyoruz” denildi.

AKP’nin kıdem tazminatını kaldırma girişimlerine de değinen açıklama kıdem tazminatının işçilerin güvenceli çalışması için temel bir hak olduğunu dile getirdi.

İşçilerin, bölge halklarının katili AKP Yılda ortalama 2386 işçinin iş göremez hâle geldiğini, 961 işçinin ise hayatını kaybettiğini açıklayan TKP 1920, AKP’nin komşu ülkelere de savaş açarak saldırdığını, sömürüyü, talanı oraya da yaymak istediğini vurguladı.

Birlikte mücadele halk düşmanlarının sonunu getirir “Birlikte mücadele edersek, halk düşmanlarının sonu gelir. Bizler bir araya gelirsek, her türlü pisliği, her türlü çürümüşlüğü yok edebiliriz. Bu sömürü düzenini dize getirmek için el ele verdiğimizde, bu kapitalist düzeni bize reva görenler asıl kimin güçlü olduğunu görecekler” denilen açıklama işten atmaların yasaklanması, esnek çalışmanın, ucuz emek kullanımının son bulması, herkese sendika hakkı, kıdem tazminatında tavanın kalkması, kadın işçilere karşı ayrımcılıkların son bulması taleplerinin yinelenmesiyle son buldu.

paylaş