TZOB: Aracılar kaldırılmalı

04 Nis 2013

Türkiye Ziraat Odaları Birliği TZOB Ankara’da yaptığı basın açıklamasında “Üretici tüketici arasındaki aracıyı kaldıralım, zinciri kıralım” dedi. Açıklamayı TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptı.

TZOB, tarım ve gıda alanında yaşananlarla ilgili bilgileri verdiği açıklamada “Üretici emeğinin karşılığını almalı, tüketici de makul fiyata ürün bulabilmeli, tarımda ekonomik örgütler derhâl kurulmalıdır” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici fiyatlarının yıllık bazda bitkisel, meyve ve sebze ürünlerinde yüzde 3.58, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 11.11 gerilediğini ama bunun tüketiciye yansımadığını bildirerek, “Üretici tüketici arasındaki aracıyı kaldıralım, zinciri kıralım” dedi.   Yaptığı açıklamada, Mart ayında üretici fiyatlarının yüzde 0.81 oranında yükseldiğini ve yıllık enflasyonun yüzde 2.30 olduğunu hatırlatan Bayraktar, bu dönemde imalat sanayisinin aylık fiyat artışları hızlanırken tarım fiyatlarında belirgin bir değişim gözlenmediğinin Merkez Bankası’nın Mart Ayı Fiyat Gelişmeleri çalışmasında vurgulandığı bilgisini verdi. Üretici fiyatlarında bitkisel ürünler ile meyve ve sebze fiyatlarının Mart ayında yüzde 0.31 oranında artarken, canlı hayvan fiyatlarındaki düşüş eğiliminin azalarak da olsa devam ettiğini ve yüzde 0.51 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

paylaş