Tunceli Üniversitesi'nde fişleme!

04 Nis 2013

Tunceli'de Eğitim-Sen ve Tunceli Üniversitesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'un solcu hocalara sürekli olarak soruşturma açmasına karşı basın açıklaması düzenledi.

Tunceli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bahçesinde yapılan basın açıklamasıyla Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'u istifaya çağırdı.

Grup adına konuşan Tunceli Üniversitesi Eğitim-Sen Temsilcisi öğretim görevlisi Adnan Şahin, üniversitede öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin sürekli baskı altında tutularak fişlendiğini söyledi.

"Solcu hocaları gönderdim" Şahin daha önce gazetelerde çıkan haberlerle ilgili olarak, "Rektör Boztuğ'un, 'Solcu hocaları gönderdim' başlıklı haberinde belirtilenler hayata mı geçirilmektedir? Tunceli Üniversitesi Rektörü her konuşmasında, farklılıkların zenginlik olduğunu vurgularken, 'Türkiye demokratikleşiyor' derken, buradaki öğrencilere ve hocalara soruşturma açılması nasıl bir çelişkidir?" diye sordu.

Şahin ayrıca “Geçen günlerde Eğitim-Sen üyelerimizden Gürçağ Tuna ve Sezen Çilengir'e, sendikamızın düzenlediği basın açıklamasına ve yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle üniversitemiz rektörlüğü tarafından soruşturma açılmıştır. Savcılığın söz konusu basın açıklamasına dair, 'kovuşturmaya yer yoktur' kararına rağmen rektörlüğümüzün açtığı soruşturmayı düşündürücü buluyoruz. Hiçbir suç unsurunun bulunmadığı kanunen tescillenmesine rağmen, üyelerimize soruşturma açılması, üniversite yönetiminin anayasal hakların kullanılmasına tahammül edemediğini göstermektedir. Anayasal hakların kullanımını soruşturmaya tabi tutan bir üniversitede, akademik özgürlükten bahsetmek mümkün değildir" dedi.  

paylaş