16. Metin Göktepe Ödülleri’ni kazanan gazeteciler belli oldu

04 Nis 2013

Bu yılki yarışmada başvuruları değerlendiren ödül jürisinde; Ahu Özyurt, Ayşenur Arslan, Bülent Falakaoğlu, Celal Başlangıç, Elif Ilgaz, Fikret İlkiz, İnci Hekimoğlu, Karin Karakaşlı, Kamil Tekin Sürek, Nail Güreli, Nazım Alpman, Neşe Düzel, Pınar Öğünç, Ragıp Zarakolu, Yalçın Bayer yer aldı.

Yarışmada, Yazılı Haber Ödülünü 13 Mart 2013’te Milliyet gazetesinde manşetten yayımlanan ‘İcralık eden dayanışma’ başlıklı haberiyle Arif Balkan kazandı. “165 yıllık mazi madencileri dara düşürdü” üst başlığı ile sunulan haberde Zonguldak madencisinin durumu şöyle anlatılıyor: “TTK’daki madencilerin neredeyse tümü birbirine kefil olmuş. Bazıları borcunu ödeyemeyince zincir kırılmış, şimdi her 9 işçiden 1’i icralık.”

Görüntülü haber ödülü: panzer 20, dur gitme Yarışmada, Görüntülü Haber Ödülünü ise, Muhabir Özgen Bingöl ile Kameraman Arda Sevimli, Kanal D Ana Haber’de 29 Mart 2012 günü yayınlanan “Panzer 20, Dur Gitme” başlıklı haberleriyle kazandılar.

Roboskî: çamura bulanmış kimlik Yarışmada, Fotoğraf Ödülünü Faruk Ayyıldız Evrensel gazetesinde yayımlanan “Pencereden Görünen Acı” (27 Haziran 2012) ve “Kana ve Çamura Bulanmış Kimlik” (28 Haziran 2012) adlı Roboskî’de (Uludere) çekmiş olduğu fotoğraflarıyla kazandı.

Yerel gazetecilik ödülü Karadeniz'e Yerel Gazetecilik Ödülü’nü ise 22 Aralık 2012 tarihinde manşetten yayımlanan “Başbakan’a hemşehrilerinden one mınute! nooliyi” başlıklı haberleriyle Gençağa Karafazlı ve Fehmi Demir kazandı.

'İmralı zabıtları'na jüri özel ödülü Ödül Jürisi Milliyet gazetesinde 28 Şubat 2013 günü “İmralı Zabıtları” başlığı ile yayımlanan haberiyle Namık Durukan’a da Jüri Basın Özgürlüğü Ödülü verilmesini kararlaştırdı.

Kazananlara ödülleri, 10 Nisan 2013 tarihinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Cağaloğlu’ndaki binası, Burfan Felek Salonu’nda verilecek. Ayrı salonda ödül töreninden önce saat 16.00’da “Evrensel Hukuk ve Türkiye’de Basın Özgürlüğü” konulu bir de panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü Celal Başlangıç’ın yapacağı panelin konuşmacıları Fikret İlkiz, Esra Arsan ve Ragıp Zarakolu.

paylaş