Yazılımda özgürlük diyenler buluşuyor

03 Nis 2013

Bu yıl 12.'si kutlanacak olan Özgür Yazılım ve Linux Günleri 5-6 Nisan tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde yapılacak.

Linux Kullanıcıları Derneği LKD ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği etkinlikte her yıl olduğu gibi bu yılda da özgür yazılım felsefesinden bilişim dünyasının teknik detaylarına kadar birçok konu ele alınacak. Bilgi işlem dünyasında yüksek maliyetlere neden olan kapalı kodlu yazılımların aksine özgür yazılımlarla bu işin hem düşük maliyetlerle, hem de daha güvenilir bir şekilde nasıl çözüleceğine dair sunumların olacağı etkinliklerde ayrıca özgür yazılım felsefesinin de tartışılacağı konu başlıkları yer alıyor.

Kararlı çalışması, kullanım amacına bağlı kişiselleştirilebilmesi, gönüllülerden oluşan geniş destek ağı gibi nedenlerle akıllı telefonlardan bilimsel deneylerde kullanılan bilgisayarlara kadar birçok alanda faydalanılan özgür yazılım ürünleri giderek son kullanıcı bilgisayarlarında da yaygınlaşıyor.

Yılda bir kez yapılan şenliğin sadece linux meraklılarına değil, bilginin özgür bir şekilde paylaştıkça arttığına inanan herkese faydalı olacağına inanıyoruz.

Ekinliğin resmî internet sitesinde ulaşım bilgisini ve programın ayrıntısını bulabilirsiniz

http://www.ozguryazilimgunleri.org.tr/2013/

paylaş
Yazılımda özgürlük diyenler buluşuyor | Yeni Dünya

Hata

Websitesi beklenmedik bir hata ile karşılaştı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.