Metal işçisi geri adım atmıyor

29 Mar 2013

İşten çıkarılan Bosch ve Bosch Rexroth işçileri şirketin Maslak’daki genel merkezi önünde çadır kuracak.

Birleşik Metal-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada; “BOSCH San. ve Tic. AŞ. ile BOSCH Rexroth Otomasyon San. ve Tic. AŞ. işletmelerinde çalışan işçiler tam bir yıl önce anayasal haklarını kullanarak sendika değiştirdiler ve sendikamıza üye oldular. Bir yıldır her türlü baskı ve hukuksuzluğa karşı direniyorlar.

“Son olarak üyelerimizi yıldırmak için sudan bahanelerle işçi çıkarma yoluna gidiliyor. Bir üyemiz fazla mesaiye kalmadığı için, bir başka üyemiz ise ameliyat sonrası raporlu iken işten çıkarıldı.

”Her iki işletmede de son dönemde bu şekilde işten çıkarılan üyelerimiz bu durumu protesto etmek için şirketin İstanbul/Maslak’taki genel müdürlüğü önünde 2 Nisan 2013 Salı günü çadırlarını kuracak ve direnişe başlayacaktır.

“Talebimiz sendika seçme hakkını kullanan Bosch ve Bosch Rexroth işçilerine uygulanan baskıların sona erdirilmesi ve haksız işten çıkarılan işçilerin derhâl işbaşı yapmasıdır” denildi.

Bursa basın açıklaması Tarih: 1 Nisan 2013 Pazartesi Saat: 10.30 Yer: Orhangazi Parkı (Ulucami yanı) (İşçiler saat 09.30’da Sendikanın Bursa Şube’sinde buluşacak ve basın açıklamasının yapılacağı yere kadar yürüyecektir.)

İstanbul basın açıklaması Tarih: 2 Nisan 2013 Salı Toplanma yeri: Maslak, Sarıyer-Levent ana yolu üzeri, BP karşısı, Ziraat Bankası önü Toplanma saati: 11.00

Basın Açıklaması yeri: Bosch Sanayi ve Tic. AŞ Genel Merkezi. Ahi Evran Cad. No:21 Polaris Plaza Maslak Basın açıklaması saati: 11.30

(Basın açıklaması sonrası atılan işçiler şirket merkezi önünde direniş çadırını kuracaktır.)

paylaş