BBC çalışanları yine grevde

28 Mar 2013

BBC çalışanları, ağırlaşan iş yükü, artan stres düzeyi ve işyerinde son zamanlardaki taciz olaylarına karşı 12 saatlik greve gittiklerini duyurdu.

BBC’de örgütlü Ulusal Gazeteciler Sendikası NUJ ve BECTU‘nun yaptığı açıklamada, ‘aynı yoğunluktaki iş yükünün, geride kalan daha az sayıdaki çalışanın omuzlarına yüklendiği’ ifade edildi.

Grev, TSİ 14.00′te başlayıp, 02.00′de sona erecek. Bugün BBC Türkçe sayfası da yenilenmeyecek. BBC Türkçe’nin NTV’deki ‘Dünya Gündemi’ ve Cnbc-e kanalındaki ‘Dünya Ekonomisi’ programları da bugün yayınlanmayacak.

BBC, "kaliteye öncelik verilmesini öngördüğünü" söylediği yeniden yapılanma stratejisi Delivering Quality First DQF programı çerçevesinde 2017 yılına kadar 2 bin kadroyu kapatmayı planlıyor.

Grev aynı zamanda, ‘Kaliteye öncelik verilmesi’ adı altında yeniden yapılanma stratejisi çerçevesinde BBC’nin bu tutumuna yönelik de bir tepki olacak.

NUJ ve BECTU, işten çıkarmaların etkisinin değerlendirilebilmesi için DQF kapsamındaki altı aylık moratoryum ilan edilmesini talep ediyordu.

Çalışanlar adına açıklama yapan NUJ Genel Sekreteri Michelle Stanistreet de, “Üyelerimiz, BBC’ye şu açık mesajı vermek için grevde; BBC’nin çalışanlarını dinlemesi gerekiyor. Yanlış tasarlanan ve uygulanan kesintilerin yarattığı sorunlara düzgün çözümler bulunması lazım. BBC’nin bir kez daha bizimle işbirliği yapmaması ve kesintilerin kaygı veren etkileri konusunda anlamlı görüşmeler yapmak için talep ettiğimiz moratoryumu reddetmesi üzüntü verici” diye konuştu.

NUJ ayrıca, bu artan iş yükü sonucunda işyerinde taciz olaylarından mağdur olan çalışan sayısında 'şoke edici" bir artış yaşandığını vurguluyor.

Ancak sendikalar, BBC'nin önerilerini reddettiğini belirtiyor.

Bir BBC Sözcüsü, "Yapmamız gereken önemli düzeydeki tasarruflara devam etmeliyiz. Greve gidilmesi bunu değiştirmeyecek" dedi.

paylaş