AKP'nin ileri demokrasisinde sanat yapmak ve sanatçı kimliği taşımak günden güne zorlaşıyor. Bunun son örneği fotoğrafçı Tarık Gök'ün başına gelenler. Hindistan ve Nepal’de 7000 km boyunca bir taşın yol hikayesini fotoğraflayan Tarık Gök, Ankara Çankaya'daki sergisinde hiç beklemediği bir olay yaşadı.
Sanatçı gerici bir internet haber portalı tarafından kendisinin çekmediği bir fotoğraf üstünden hedef gösterildi ve çıplaklığın propagandasını yaptığı iddia edildi. Portalın “Rezil Çıplaklık” başlığıyla manşetten verdiği haberde, oturan bir Hintli gurunun fotoğrafı verilerek şu ifadeler kullanıldı: “Çankaya Belediyesi düzenlediği kültürel etkinliklerle vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor. Daha önce Uygur Türklerine ve milyonlarca Müslümana soykırım uygulayan ve zulmeden Çin için Kültür Haftası düzenleyen belediye skandal bir organizasyona daha öncülük yapıyor. Çankaya Belediyesi Galeri Uray’da Hindistan kültürünü tanıtan çırılçıplak fotoğrafların yer aldığı sergiyi açmaya hazırlanıyor.”
7000 km yolculuğunun ardından açtığı sergi ile hedef gösterilen ve Hindistan’daki insan hakları ihlallerini savunuyormuş gibi gösterilen fotoğraf sanatçısı Tarık Gök ise yaşananlar karşısında şaşkın. Bir başkasının fotoğrafının kendisinin çekmiş gibi yayınlanmasına bir anlam veremediğini ve bunun üstünden de insan haklarını ihlal edenlere destek veriyormuş algısının yaratılmaya çalışıldığını belirten Gök, yalan haberlerle insanları hedef gösterenlerin cesareti hükümetten aldığını belirtti. Haberi yapanların asıl sorununun sergi salonunu kiraladığı CHP’li Çankaya Belediyesi’yle olduğunu dile getiren Gök, “Beni kendi sorunlarında maşa olarak kullandılar. Bir gün önce haberimi yapıyorlar ve yer zaman belirterek hedef gösteriyorlar. Tek amaçları ise Çankaya Belediyesi’ne vurmak. En garip olanı ise bu insanların yaptığına hiçbir yerden tepki gelmiyor. Kimse siz ne yapıyorsunuz demiyor. Yüzde yüz yandaş bir medya. Kendi basın sistemleri ve arkalarında adalet sistemleri var. Bizim gibi insanlar ise yapayalnız” dedi. Kendini yalan fotoğraf ve haberle hedef gösterenleri dava etmek için ne zamanının ne de parasının bulunduğunu ifade eden Tarık Gök, çektiği fotoğraflarla Hindistan ve Nepal’deki tüm yaşamları ve kültürleri sergilediğinin altını çiziyor.
Gök “Ben Hindistan’daki Müslümanları da fotoğrafladım ve sergiledim. Ayrıca engelli bir çocuğun fotoğrafı da vardı ve bu fotoğraftan gelen gelir direkt o çocuğa da gidiyor. Benim haberimi yapanlar hem Müslümanız diyorlar, hem de ihtiyacı olan bir insanın kazanacağı parayla çok rahat oynuyorlar. Bu nasıl bir Müslümanlık?” diye sordu. Hedef gösterilmelerinin ardından sergi salonunda diken üstünde beklemek zorunda kaldıklarını ve inanmak istemediklerini de söyleyen Gök “7000 km boyunca emek harcıyorsunuz, paranızla sergi salonu tutuyorsunuz ve bir sergi açıyorsunuz. Yılların emeği var. Ardından sergi salonunda saldırı olacak diye bekliyorsunuz. İşte Türkiye’deki sanat ortamı budur” diye konuştu.
Kaynak: Yurt