Toplumcu Kurtuluş Dergisi çıktı

18 Kas 2022
https://arsiv.yenidunya.org/sites/default/files/2211/toplumcu_kurtulus_dergisi_0.jpg

Nisan Mayıs 2022 tarihli ilk sayısı ile yayın hayatına başlayan iki aylık siyaset ve kültür dergisi Toplumcu Kurtuluş Dergisinin Kasım Aralık 2022 tarihli dördüncü sayısı çıktı.

Toplumcu Kurtuluş Dergisinin tanıtım yazısında; “işçilerin, emekçilerin, aydınların, ulusal demokratik güçlerin ülke, bölge ve dünyadaki gören gözü, işiten kulağı, olguları ve süreçleri araştıran, tartışan, değerlendiren aklı, sınıfın, ulusun, büyük insanlığın, yani “anlayan ve değiştiren” devrimci öznenin sesi olmaya çalışacağı” belirtilerek, dördüncü sayısının içeriği hakkındaki yazıda ise aşağıdaki bilgilere yer verilmiştir.

“İşçi sınıfının ve ezilen halkların sömürüye karşı başkaldırarak gerçekleştirdiği Büyük Ekim Devriminin 105. yılı kutlu olsun!

Ekim Devrimi dünya halklarına eşsiz kazanımlar sağladı. Ancak bugün emperyalizm bu gerçeği unutturmaya çalışıyor. Elbette büyük insanlık tarihi belleğin silinmesine izin vermeyecektir.

“Ekim Devrimi ve Sosyalizm” başlıklı dosyamızı ve bu konuyla bağlantılı olarak Sovyetler Birliği ile Türkiye halklarının dostluğunu ve dayanışmasını hatırlatıcı nitelikte “Tarihten bir belge”yi siz okuyucularımıza sunuyoruz.

Bu sayımızda Türkiye Solunun Ukrayna’daki savaşa ilişkin yaklaşımlarını değerlendirmeye başlıyoruz.

Ayrıca, dergimizde madenlerdeki iş cinayetleri, krize dönüşen barınma sorunu, enflasyon bedelinin halka ödettirilmesi, “25 Kasım ve Mirabal Kardeşler” konulu yazılarımızı ve edebiyat söyleşimizi bulabilirsiniz.”

Toplumcu Kurtuluş Dergisinin dördüncü sayısında aşağıdaki yazılarla, şiir ve edebiyat söyleşisi yer almaktadır.

- Yaşasın Cumhuriyet

- 25 Kasım ve Mirabal Kardeşler

- Şiir Okumak Neye Yarar / Süleyman İleri

- Ekim Devrimi ve Sosyalizm Dosyası / İsmail Kaplan

- 8 Mart Niçin Emekçi Kadınlar Günüdür / Fatma Şenden Zırhlı

- Halk Enflasyonun Bedelini Ödemek İstemiyor / Onur Balcı  

- Türkiye Solunun Ukrayna’daki Savaşa İlişkin Yaklaşımları / Fatma Şenden Zırhlı

- Madenlerde İş Cinayetlerine Son / Rıza Köse

- Kiracı mıyız Bu Dünyada / Nurdan Bürüngüz

- Edebiyatla İlerlemek / Belgin Kırık

- Tarihten Bir Belge

Yenidünya yayın ekibi olarak bizler de Toplumcu Kurtuluş Dergisine yolunuz açık olsun diyerek yayın hayatında başarılar diliyoruz.

Derginin yeni çıkan dördüncü sayısını Beyoğlu İstiklal Caddesindeki Semerkant Kitabevinden ya da Nadirkitap internet bağlantısı üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

Derginin eski sayılarını Toplumcu Kurtuluş E-Dergi bağlantısı üzerinden ücretsiz olarak pdf formatında indirebilirsiniz.

İyi okumalar diliyoruz.

 

 

 

 

 

 

paylaş