Amerika defol, Yankee go home!

Bilmem okudunuz mu? Bugün bazı gazetelerde, ABD’nin önümüzdeki Temmuz ayında, Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki Suda Körfezi’nde bulunan en büyük askeri üssü olan Suda hava üssüne 10 adet F-35 ve 14 adet F-15 savaş uçağı ile birlikte 500 pilot ve teknisyen göndereceğine dair bir haber yayımlandı.

Kendi yarattığı IŞİD’e karşı mücadele yalanıyla Suriye'yi işgal ederek YPG'yi ağır silahlarla donatan, Ukrayna'yı silahlandırarak Rusya'ya karşı kışkırtan, Ege ve Akdeniz'i silahlandırarak ABD-NATO üssüne dönüştüren Amerika bölgemizdeki savaş kışkırtıcılığına devam ediyor.

Ülkemize ve bölgemize binlerce kilometre uzak olan Amerika, Türkiye’nin ulusal güvenliği için S-400 füze savunma sitemi satın almasına şiddetle karşı çıkarken, sınır komşumuz Yunanistan’ı, Ukrayna’da Neo-Nazileri, Suriye’de YPY’yi neden silahlandırıyor?

Amerika’nın Türkiye ve bölge ülkeleri üzerindeki kısa, orta ve uzun vadeli planları nedir? ABD’nin, Türkiye’nin etrafında adeta bir ateş çemberi oluşturmasındaki asıl amacı nedir?

Anadolu toprakları üzerinde nükleer silahları ve binlerce askeriyle yılan gibi çöreklenen Amerikan üsleri ve Amerikan Ordusu, ulusal güvenliğimizi, bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi tehdit etmektedir.

Truman Doktrini ve Marshall Planı kapsamında, “Türkiye’yi Sovyetler Birliği’nden gelecek komünizm tehlikesine karşı korumak” yalanı ile pazarlanan, fakat gerçekte Amerika’nın bölgedeki çıkarlarını korumak amacını taşıyan ‘Türk-Amerikan dostluk ilişkileri’ palavrası Türkiye’yi Amerikan emperyalizminin boyunduruğu altına sokmuştur.

İşgalci, darbeci ve sömürgecilerden dost olmaz. Demokrasi, barış ve insan hakları havarisi kılığına girerek, yetmiş yıldan beri ülkemizde siyasi cinayetler, kitle katliamları ve askerî darbeler yoluyla halkımıza kan kusturan; 15 Temmuz 2016’daki Amerikancı darbe girişimi sırasında TBMM’yi bombalayan Türk jetlerine İncirlik üssünden yakıt ikmali yapan; Balkanlarda egemenlik kurmak için Yugoslavya’yı bombalayarak ülkenin parçalanmasına neden olan Amerikan yönetimleri dostumuz ve müttefikimiz değil, baş düşmanımızdır.

Yaşasın tam bağımsız ve toplumcu Türkiye

ABD, NATO, CIA ve Pentagon uluslararası terör örgütü, cinayet şebekesi ve askeri mafyadır.
Amerikan emperyalizmi güçlüdür ama yenilmez değildir. Kore’de, Vietnam’da, Küba’da olduğu gibi biz de ABD’yi ve NATO’yu yenecek güce sahibiz. Çünkü örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez.

ABD, NATO ve işbirlikçileri yenilecek, NATO’dan çıkılacak, İncirlik başta olmak üzere tüm Amerikan üsleri kapatılacak.

Amerikan hegemonyasını yıkacağız. Türkiye’de ve Ortadoğu’da emperyalizme geçit vermeyeceğiz.

Askeri, siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak her alanda tam bağımsız Türkiye’yi; laik, demokratik, çağdaş cumhuriyeti ve kamucu, planlı ekonomiye dayalı toplumcu bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız.

 

12 May 2022
paylaş