Emekçi yurttaş; AKP’ye oy verme ders ver, hesap sor!

İşçiler, memurlar, çiftçiler, küçük esnaf ve sanatkârlar, emekliler, EYT'liler, işsiz yurttaşlar, her gün yaşanan taciz ve hakaret sonucunda yaşamları karartılan kadınlar, anneler, babalar ve geleceğe dair umutları yok edilen sevgili gençler; AKP'ye oy verme ders ver, hesap sor!

İşbaşına geldiği 2002 yılından beri Türkiye’yi tek başına yöneten AKP iktidarı, sanayi ve tarımsal üretime dayalı ekonomik politikalar yerine, betona ve inşaata dayalı rant politikaları sonucunda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ülkemizi ağır ekonomik, sosyal ve siyasal bunalımlara sürüklüyor.

“Başkanlık Sistemi Türkiye’yi şahlandıracak” diyerek TBMM’yi işlevsiz hale getiren AKP/MHP iktidarı, emeği ve alınteri ile geçinen emekçi halkı yoksulluğa ve sefalete mahkum ediyor.

AKP kaybedecek, emekçiler kazanacak!

21 yıllık iktidarı boyunca izlediği ekonomik politikalarla ülkeyi pahalılığa, yoksulluğa ve işsizliğe sürükleyen; holding patronlarını, yandaş müteahhitleri, medya patronlarını, borsacıları, tefecileri, bankerleri ve döviz tüccarlarını servet sahibi yaparken, ülkeyi ve halkı gırtlağına kadar borca sokan, sanayi üretimini, tarımı ve hayvancılığı iflasın eşiğine getiren AKP/MHP iktidarına emekçilerden oy yok!

Emekli ve EYT’Lİ yurttaş; AKP’ye oy verme ders ver, hesap sor!

Emekli maaşı kiraya ve faturalara yetmiyor. Zamlar yağmur gibi yağıyor. Çarşıda, pazarda, markette ve mutfakta yangın var.  

Ömrünün sonbaharında insanca yaşamak isteyen emekliler açlık sınırının ve asgari ücretin altındaki emekli maaşı ile geçinemiyor.

Avrupalı emekliler emekli maaşlarıyla dünya turuna çıkarken, Türkiyeli emekliler ise yeniden çalışmak zorunda bırakılıyor.

Milyonlarca emekli, tüketici kredileri ve kredi kartları ile banka kuyruklarında yaşama savaşı veriyor.

Emekli yurttaş; en düşük emekli aylığına seçim rüşveti olarak yapılan adaletsiz zamla emeklileri bölerek birbirine düşüren AKP’ye oy verme ders ver, hesap sor!

EYT’li yurttaş; daha önce “Tutturmuş bir EYT. Şimdi de bunlar türedi. Erken emekli olacak sonra başka işte çalışıp çift dikiş yapacak. Seçim kaybetsem de bu işte yokum” derken, seçimin kaybedileceği anlaşılınca seçim rüşveti olarak çıkarılan sahte EYT yasasıyla EYT’lileri hayal kırıklığına uğratarak yeni mağduriyetler yaratan AKP’ye oy verme ders ver, hesap sor!
 
İşsiz yurttaş; AKP’ye oy verme ders ver, hesap sor!

AKP’nin ülkeyi ve halkı gırtlağına kadar borca sokan ekonomik politikaları yüzünden iflas eden ve kapanan iş yerleri nedeniyle her gün binlerce insan işsiz kalıyor, işsizlik durmadan artıyor.

“Başkanlık Sistemi Türkiye’yi şahlandıracak” dediler. Ülkeyi ağır bir ekonomik krizin içine sokarak işsizliği şaha kaldırdılar.

AKP tarafından işsizliğe mahkûm edilerek bunalıma sürüklenen, sabah uyandığında gidecek bir işi olmayan, işsizlik maaşından ve sağlık sigortasından yoksun bırakılan işsiz yurttaş; AKP’ye oy verme ders ver, hesap sor!

Anneler, babalar, sevgili gençler; AKP’ye oy verme ders ver, hesap sor!

Geleceğe dair umutları yok edilerek, yaşamları karartılan milyonlarca genç iş bulamıyor, çalışamıyor, evlenemiyor, bunalıma düşüyor. Onlar bizim umudumuz, yarınımız, geleceğimiz. Anneler, babalar, sevgili gençler; ülkenin üzerine kabus gibi çöken karanlığa bir son ver. AKP’ye oy verme ders ver, hesap sor!

Sevgili yurttaşlar;

İşçiler, memurlar, çiftçiler, küçük esnaf ve sanatkârlar, emekliler, EYT'liler, işsiz yurttaşlar, her gün yaşanan taciz ve hakaret sonucunda yaşamları karartılan kadınlar, anneler, babalar ve geleceğe dair umutları yok edilen sevgili gençler; MHP destekli AKP iktidarı 14 Mayıs'ta sandığa gömülmelidir.

İnanın hiç bir seçim hilesi halkın kabaran öfkesini durduramayacak. Siyasi iktidar kazdığı kuyuya kendisi düşecek. AKP/MHP Koalisyonunu seçim yasasında yaptığı değişiklikler de kurtaramayacak.

Sevgili yurttaşlar. Elimizde tarihi bir fırsat var. Biz halkız. Halkın örgütlü birleşik gücünü hiç bir kuvvet yenemez.

14 Mayıs hesap sorma günüdür, unutma ve affetme!

AKP’ye oy verme ders ver, hesap sor!

Ekonomiyi uçuruma, halkı sefalete, ülkeyi karanlığa sürükleyen ampul patlasın, Türkiye aydınlansın!

 

 

05 Nis 2023
paylaş